Bartsboekje tipt: 5x lunchen in Utrecht

Maartje Diepstraten – ook bekend van bartsboekje.com – speurt elke maand naar niet te missen adressen. Deze maand vijf heerlijke lunchadressen in Utrecht. Wanneer vrienden en familie door het hele land wonen, is en blijft Utrecht een prettige centrale plek om te eten. En een weekendlunch is zo gepland.

En dit zijn Maartje haar favoriete hotspots in vier Belgische steden!

KEEK
Kunst En Eerlijke Koffie is een walhalla voor iedereen die van zoet houdt. Alle lemon pie’s, carrot cakes en scones worden dagelijks vers gebakken en dat proef je. Het tentje aan de Twijnstraat is huiselijk en gezellig met houten tafels en witte stoelen. En natuurlijk hangt hier, zoals de naam al verklapt, kunst aan de muur.
Twijnstraat 23

Life’s a peach
Ooit was de Hardebollenstraat het ‘red light district’ van Utrecht, nu vind je er meerdere horecazaken. Nieuwkomer aan het front is focacceria Life’s a peach. De roots van eigenaresse Vanessa liggen in het Italiaanse Liguria, niet toevallig het thuis van de focaccia.
Hardebollenstraat 9

WT Urban Kitchen
Wie hoog van de toren wil eten, gaat naar WT Urban Kitchen. Het luxe restaurant in de watertoren is van donderdag t/m zondag open voor lunch en koffie. Het uitzicht is spectaculair en een licht briesje maakt het helemaal af.
Heuveloord 25a

De Pomp
In een voormalig tankstation aan de Croeselaan vind je De Pomp. Veel oude elementen in het  pand bleven bewaard, zoals het oude Shell-logo boven de bar. Verder draait het om duurzaamheid, wat je terugziet op het menu vol seizoensproducten en vergeten groenten. Lunchen doe je hier bijvoorbeeld met een broodje pastrami of hummus.
Croeselaan 122

VanPlanten
Bij VanPlanten in de wijk Lombok is alles vegan. De zaak is ingericht met kringloopparels. Logisch, want eigenaar Hans Messie runt vier kringloopwinkels in Utrecht. De Surinaamse curry in rotirol is ronduit heerlijk.
Surinamestraat 5

Tekst en beeld: Maartje Diepstraten