bar brouw in amsterdam: ambacht van overzee

bar brouwBar Brouw in Amsterdam raakte geïnspireerd in Amerika. Vlees, bier en whiskey, wat wil je nog meer? Het vlees is slowcooked op eikenhout, appelhout en kersenhout in een rookoven op 100 graden.

‘Grote Texas style-diners met brisket oftewel langzaam gegaard borststuk uit de rookoven en pulled pork, langzaam gegaard varkensvlees van de schouder, dat wilden wij ook’, vertelt Sjoerd Brinkman, met Tim van Dijk de man achter Brouw in Amsterdam. Na een aantal jaar in de keuken, maakte Sjoerd 4 jaar lang ambachtelijk bier in Bodegraven bij De Molen. Dus moest er ook bier bij, maar ook in niet-Nederlandse traditie. ‘Amerikaans bier heeft een andere stijl.’Sjoerd doelt dan bijvoorbeeld op IPA-bieren (indian Pale Ale) die meer hop bevatten en pittig zijn met bittere tonen.

Hij overweeg een eigen huisbier te gaan brouwen. ‘We willen deze ambachtelijke biercultuur laten leven.’ Nu voeren we voornamelijk Amerikaanse bieren, maar we willen ook kleine Nederlandse merken gaan voeren. En bier past natuurlijk geweldig bij vlees, dat weten ze bij Brouw ook! ‘Bij ons vlees hebben we alleen simpele bijgerechten en geen voorgerechten. Kidneybonen met bier en spek of verschillende soorten tomaten met basilicum bijvoorbeeld, Het gaat om het vlees.’ Naast bier voeren ze ook zo’n 20 soorten bijzondere whiskey.

Bar Brouw, Ten Katestraat 16, Amsterdam barbrouw.nl

bar brouw

bar brouw