Asperges Berkers in Brabant

De lekkerste asperges koop je natuurlijk rechtstreeks bij de boer. Tijdens een bezoekje aan het Brabantse land kwam een van de delicious. redacteuren toevallig terecht in het kleine dorpje Liessel. Hier wordt door Jan en Carmen Berkers op ambachtelijke wijze asperges geteeld. In het kleine winkeltje op de boerderij kun je de verschillende kwaliteiten en diktes asperges kopen, uiteraard voorzien van goed advies voor bereiding. Want zoals Carmen zelf zegt: ‘Asperges kook je niet, asperges gaar je.’ En als je wilt schilt Carmen de asperges ook nog voor je.

De AA asperges waren helaas uitverkocht op het moment dat wij er waren. Maar de wat dikkere AAA deden niet onder voor de smaak. Naast asperges, zelfgemaakte aspergesoep verkopen ze ook heel bijzonder: aspergekaas. Een collega boerin van kaasboerderij Fleuren uit Helenaveen verwerkt de allereerste asperges tijdens het bereiden van kaas. Maar ook voor eieren, nieuwe aardappelen en het heerlijk gedroogde peelworstje ben je hier aan het juiste adres.

Asperge Berkers is dagelijks geopend ook tijdens feestdagen zoals Hemelvaart en Pinksteren. Kijk voor meer informatie zoals routebeschrijving, tips voor bereiding en openingstijden op www.aspergeberkers.nl.