aanrader: theeproeven bij Betjeman & Barton

Een luie zondagmiddag, daar hoort thee bij! De redactie van delicious. verzamelde zich in het Haagse bij Betjeman & Barton en leerde alle ins & outs over de theesoorten van dit Franse merk, de perfecte zetmethode en thee-spijs-combinaties. Culinair redacteur Trudelies blikt terug.

‘Theeproeven onder de bezielende begeleiding van Marion van de Blik laat je smaakpapillen op volle toeren werken: eerst goed kijken, dan ruiken en uiteindelijk meerdere keren proeven. Wat een verschillen: alleen al in groene thee. Wij ontdekten grassige, vegetale, bloemige (passievrucht en perzik) geuren, en van alles daar tussenin. Iemand vond een thee zelfs naar gehaktbal ruiken. Ook een zweempje stallucht kwam voorbij en daar haal ik als paardrijder mijn neus niet voor op. Naast groene thee dronken we ook twee oolong theeën, één niet geoxideerde en één half geoxideerde (de term fermenteren wordt hier niet meer gebruikt). De laatste kleurde echt als zwarte thee maar met het subtiele fijne aroma van oolong. Daarnaast liet Marion ons haar home made hapjes proeven die perfect smaakten in combinatie met de verschillende theesoorten. Sommige theeën hebben ook prachtige namen. Blij drink ik nu elke ochtend de heerlijke oolong vert jade (half geoxideerd)! Dank je wel Marion voor de inspirerende middag in jouw gezellige winkel.’ betjemanandbarton.nl

thee
De natte theebladeren ruiken soms heel anders dan de uiteindelijke thee.
thee
Marion van den Blik had ’s ochtends twee koppen thee gezet. Eentje met kraanwater en eentje met mineraalwater. Gedurende de dag wordt die met kraanwater steeds donkerder!
thee
Natuurlijk matcht thee goed met chocolade…
thee
Na de proeverij mochten we ons laven aan een uitgereide afternoon tea. Onder andere met macarons van Jarreau en gezouten karamel.

 

thee