aanrader: culinair catalonië

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Crema Catalana, botifarra, pa amb tomàquet… Catalonië wordt geroemd om zijn tradionele recepten die uitblinken in eenvoud, maar altijd knap van smaak zijn. Door het diverse landschap vind je op de Catalaanse markt al wat je ooit wilde. Wildgeplukte paddenstoelen, grassige olijfolie, wow-wijnen en groente en fruit in alle kleuren van de regenboog. Onze redacteur was er pas nog voor het calçottenfestival waarbij de calçots (dat zit tussen een lente-ui en prei in) en masse worden gebarbecued en worden opgegeten met een romescosaus.

catalonië

Struin rond op de markten, ga de zee op met wat vissers, leer de traditionele gerechten te bereiden, bezoek de ambachtslieden die zorgen voor de geweldige kazen, vleeswaren en olieën, bezoek de talloze musea en proef de Catalaanse wijnen bij de 300 wijngaarden en Art Nouveau wijnkathedralen.

Download hier het gratis Catalaanse receptenboek (pdf)

In de regio vind je 50 restaurants die goed zijn voor 60 Michelinsterren. Waaronder (voormalig) El Bulli en El Celler de Can Roca. Wat verder tof is: de meeste chefs in de regio zijn ambassadeurs voor de producten uit de regio. Je bent er dus vrijwel verzekerd van dat je in Catalonië ook echt Catalaans eet. Bovendien hebben de 40 hotels met het label Gourmet Hotels een specialistische, Catalaanse keuken.

Ontdek hier nog meer over de gastronomie in Catalonië

Dit is een advertorial

catalonië