3x bierspots in Eindhoven

Zomer, herfst of winter: voor een biertje zijn we altijd te porren. En laten wij nu net de allerbeste adressen voor jou hebben. Bierfans opgelet: we geven je 3 places to be(er) in Eindhoven!

Wist je dat koken met bier ook héérlijk is? Hierbij onze 5 lekkerste recepten!

Van Moll
Een begrip in de Eindhovense bierscene en ver daarbuiten. Het is hier keigezellig en er staat altijd weer nieuw, verrassend bier op de tapkaart. Houd je van een stevig, vol en donker bier? Bestel dan Ons Blackie: een romige imperial stout met tonen van koffie en chocolade.

Drinkers Pub 
Hartje stad vind je deze pub met gigantisch lange bar en 27 tap- kranen en nog eens 1000+ soorten bier op fles. Met name het assortiment zuur bier en Duits bier is goed vertegenwoordigd. Kun je niet kiezen? Het uitgebreide biermenu helpt je op weg.

Stadsbrouwerij Eindhoven
In de oude Schellensfabriek zit Stadsbrouwerij Eindhoven met daarbij het proeflokaal Café 100 Watt. Met 14 soorten bier op tap en een menukaart vol smaak waarbij de chef bier en spijs op elkaar afstemt: beer-salmon en stoofvlees met bier bijvoorbeeld.

6 hopweetjes op een rij

1. Hop is een van de 4 basisingrediënten van bier en zorgt voor een bittere smaak en een bloemige of fruitige geur.
2. De belangrijkste hopvelden zijn in Hallertau in Duitsland en in Yakima Valley in de Verenigde Staten. Het grootste hopveld van Nederland is in Reijmerstok.
3. Er bestaan mannelijke en vrouwelijk hopplanten. Voor bier worden alleen de hopbellen van de vrouwelijke plant gebruikt.
4. Elke hopsoort geeft een eigen specifiek karakter.
5. Hop heeft een conserverende werking en levert naast smaak ook een bijdrage aan de mooie schuimkraag op je bier.
6. De slingerende klimplant uit de hennepfamilie groeit soms wel 30 cm per dag.

Tekst: Yvonne van Houtum. Beeld: iStock