delicious. lezeres Marion: ‘Mijn complimenten voor de kerst delicious. Afgelopen maandag heb ik de eendenborst met pompoen gemaakt van blz 83 en dinsdag de balsamico-cranberrysaus van blz 60, die was echt super! Vandaag de salade met cranberry´s met radicchio gemaakt. Klopt het dat er een foutje zit in het recept? Er staat: Breng de suiker met de gember en de cranberry´s in een steelpan aan de kook. Laat 5 minuten koken en giet af.´ Zonder wat water toe te voegen kreeg ik de cranberry´s niet aan de kook (de suiker begon te karamelliseren), laat staan dat je het dan ook nog kunt afgieten… maar naar toevoeging van wat water is het helemaal goed gekomen! Wij hebben de salade gegeten met gerookte kipfilet, het was heerlijk en zag er ook nog eens erg mooi uit! Zie de foto op mijn website www.marionsrecepten.nl. Maar klopt het dat er water toegevoegd moest worden of heb ik het verkeerd gedaan?
redactie delicious.: ‘Cranberry’s moeten inderdaad altijd met water tot moes gekookt worden, anders lukt dat niet. Reken op 200-250 ml per 500 g cranberry’s. Aangezien het hier om 150 g cranberry’s gaat, volstaat 100-150 ml water. Je hebt het dus prima opgelost!’