Nu we (nog) niet op vakantie mogen is het dé tijd om eropuit te trekken in eigen land. Een lang weekend Texel bijvoorbeeld. Wat je daar zoal kan doen? Wij geven tips voor fijne culinaire hotspots.
Ook leuk: terrassen op de binnenplaats van de Bijlmerbajes.
Freya de Texelse Bodega
Het ultieme eilandleven vind je gewoon in eigen land, op Texel. Bij Freya de Texelse Bodega in Den Burg, bijvoorbeeld. Zeven jaar geleden vertrokken voormalig stewardess Liline Zoet en architect Falko Lammertse voor de zomermaanden naar het Waddeneiland. Tót ze door de oud-eigenaren van Freya werden benaderd of ze de zaak wilden overnemen. ‘Nee’ was geen optie. En dus is Liline nu je gastvrouw en staat Falko in de keuken. Ze koken met Texelse seizoens-producten. Salade met eendenborst, Texels lam en een kaasplankje toe, plus een glas port. Gravenstraat 4, Den Burg.
Strandpaviljoen Vijftien
Strandpaviljoen Vijftien in Den Burg moet wel de leukste strandtent van Texel zijn. Met kleedjes op de vloer, planten aan het plafond en een leren plofbank. Het menu is klein en net even anders dan het gemiddelde strandtentenmenu: burger van kreeft, bijvoorbeeld. strandpaviljoenvijftien.nl
Dit bericht bekijken op Instagram
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Texel Culinair
Van 11 t/m 153september 2020 is er Texel Culinair: het beste en lekkerste van het eiland, uitgeserveerd in De Koog. Een slinger van kraampjes waar visgerechten, goede wijn, live muziek en bier van het eiland worden geserveerd. Wij proefden afgelopen jaar bitterballen van kalfszwezerik, Texelse schaal- en schelpdieren van Bosq en zilte oliebollen. Het thema van dit jaar? No waste!
texelculinair.nl
Productie & tekst: Maartje Diepstraten