Tijdens de feestdagen mag een kaasdessert niet ontbreken. Maar welke kazen serveer je nu bij een kaasdessert? Voor een goede variatie en presentatie kun je het beste kazen kiezen uit de verschillende kaasfamilies. De bekendste kaasfamilie is natuurlijk de witschimmel met kaassoorten als Camembert, Brie en Pont-l’Evêque. Vervolgens de kazen met een roodschimmelkazen zoals de Taleggio, Munster en Herve. Dan is er nog de familie met de blauwaderkazen zoals Roquefort, Gorgonzola en Stilton. En natuurlijk nog de familie met de geiten-en schapenkazen zoals de Picodon en Crottin de Chavignol. En tot besluit heb je nog de familie harde en halfharde kazen zoals de Tète de Moine, Comté en Cheddar. Juist door de verschillende kleuren, smaken en texturen kun je een prachtig kaasplateau samenstellen. Haal de kazen minstens een uur voor je het gaat eten uit de koelkast. Zo komen de bijzondere smaken nog meer tot hun recht. In het delicious. kerstnummer 2008 vind je een heerlijk recept voor zelfgemaakte crackers en vruchtensalami (p. 32 en 33).
5 x kaasadres: