Deze prachtige compôte is zoet, maar heeft een lekker zuurtje door de cranberry’s. Lekker als bijgerecht, maar ook op brood of bij een kaasplank.
Deze compôte is ook lekker bij de Duitse Weihnachtsstolle
Belgische cranberryperencompôte
bijgerecht | 1,2 l, ± 3 potjes
rasp en sap van 1 (bio)sinaasappel
450 g geleisuiker
500 g verse cranberry’s (evt. diepvries)
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
½ tl gemalen kardemom
500 g handperen
ook nodig: 3 gesteriliseerde jampotjes
van ± 400 ml met deksels
Vul het sinaasappelsap aan met water tot 300 ml en breng het samen de suiker, cranberry’s en specerijen aan de kook. Schil intussen de peren en snijd ze in stukjes. Voeg ze toe als de jam kookt en houd de jam 10 min. tegen de kook aan (niet laten koken). Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel en schep de jam in gesteriliseerde potten. Sluit goed af en laat afkoelen met de deksel naar beneden. De jam is gekoeld een paar maanden houdbaar.
Bereiden ± 20 min. / afkoelen ± 1½ uur.
RECEPTEN EKE MARIËN FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK BEREIDING AJDA MEHMET PRODUCTIE TRUDELIES SCHOUTEN