boerenkaas-wafeltjes met tijm

boerenkaas-wafeltjes met tijm

Boerenkaas…de echte Nederlandse kaasliefhebber zweert er bij. Romig? Brokkelig? Uit Leiden of Gouda? Kortom, Nederlandse boerenkaas doet absoluut niet onder voor z’n Franse en Zwitserse soortgenoten. Speciaal voor Boerenkaasmaand oktober een snel, maar oh zo kazig hapje!

hapje | 10 stuks

100 g geraspte oude Goudse boerenkaas
1/2 tl fijngesneden tijmblaadjes

Meng de boerenkaas met de tijm en leg op ruime afstand van elkaar eetlepels kaasmengsel op een bakplaat. Strijk het kaasmengsel uit tot cirkels, maar zorg dat er geen grote gaten tussen de kaas vallen. Bak de kaaskletskoppen 8-12 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C tot ze krokant en goudgeel zijn. Laat ze iets afkoelen, neem ze dan met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat ze op bakpapier verder afkoelen.

* Dit recept komt van boerenkaas.nl. Meer info over Oktober Boerenkaasmaand vind je op deze site.