Noem de naam van Julia Child in het bijzijn van een willekeurige foodie en hij/zij jubelt meteen ‘bon appetit’. Vandaag precies een eeuw geleden werd deze grappige, belangrijke en vooral grande (1,83m!) dame van de culinaire wereld geboren. Deze dag laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Coq-au-vin, fricassée de poulet à l’ancienne, oeufs en cocotte… allemaal recepten die je waarschijnlijk al kent. Maar nog nooit zag je ze ‘the Julia-way’. Zit je klaar?
Child brak door met haar kookboek Mastering the Art of French Cooking. Met dat boek leerden de Amerikanen hoe ze thuis Franse klassiekers konden namaken. Ze liet op een kookboekenshow zien hoe je een perfecte omelet bakt. Dat deed ze zo goed, waardoor ze haar eigen tv-programma kreeg: The French Chef.
Dat programma was mateloos populair op de Amerikaanse zender WHBG. Zij hebben de videotapes afgestoft en de afleveringen online gezet. Hoewel de site de hele maand nog wordt aangevuld met afleveringen van The French Chef en recepten uit haar boeken, is en blijft het leukste filmpje deze remix van Julia-highlights.
Bon appetit!