Aardbeien, asperges en ansjovis. Alle 3 lekker, alle 3 nog (net) in het seizoen en alle 3 te proeven in Bergen op Zoom tijdens ProefMei. 10 chefkoks van exclusieve restaurants uit de regio laten je genieten van hun gerechten. Niet alleen lekker eten, ook concerten, kookwedstrijden en internationale gasten staan op het menu. Meer info www.proefmei.nl.
Drie delicious.recepten voor een heel mooi 3 A’s-diner:
1. Ansjovis | Panzanella con alici (met versgezouten ansjovis) | Leonardo Pacenti van restaurant Toscanini, Amsterdam: ‘Maak deze salade het liefst met smaakvolle tomaten en zelf ingemaakt ansjovis. Ansjovis schoonmaken is voor mij ontspanning, een soort meditatie.’
2. Asperges | Hartige taart met witte asperge | Het seizoen is in volle gang. Dit weekend even snel langs de boerderij rijden voor een pondje kraakverse asperges. En dan combineren met ham & ei in deze hartige aspergetaart.
3. Aardbeien | Meringuetaart met aardbeien en rozenwaterroom| Onze redactie-favoriet. We hebben ‘m al een aantal keer uitgelicht (met kerst en valentijnsdag), maar we houden er zo van! Daarom als afsluiter van het 3 A’s-diner deze meringuetaart met verse aardbeien.
* Alle recepten verschenen eerder in delicious.