Hoe maak je nu de lekkerste witte rijst? Van deze 3 methodes kun je de manier kiezen die het beste bij je past. Ben je een echte rijstfan en heb je genoeg ruimte? Doe dan als de Aziaten en koop een elektrische rijstkoker voor altijd perfecte rijst!
Heerlijk: nasi met kimchi, gebakken eieren en bacon
Droogkookmethode
Rijst wordt gegaard in weinig water. Neem voor 1 kopje langkorrelijst zoals basmati ± 1ó kopjes water.Voor 1 kopje rond of kortkorrelrijst zoals sushirijst ± 1 kopje water. Voor 1 kopje zilvervliesrijst ± 1 kopje water. Breng de rijst met licht gezouten water zonder deksel aan de kook en zet het vuur dan héél laag. Kook afgedekt gaar in 15-20 min. Voordeel: alle vitaminen en mineralen blijven behouden.
feta-rijstsalade in druivenbladeren
Ruimwater-methode
Rijst wordt gekookt in veel water. Geschikt voor alle soorten witte rijst behalve kortkorrelrijst, die juist na het koken aan elkaar moet kleven. Kook de rijst in ruim kokend en licht gezouten water in ± 20 min. gaar. Giet af in een zeef en stoom nog 10-15 min. na. Voordeel: de rijst kan niet aanbranden en je hoeft niet zo nauwkeurig te zijn.
sushirolletjes met bruine rijst, tofoe en komkommer
Stoommethode
Breng water in het onderste gedeelte van een stoompan aan de kook. Bekleed de bodem van het bovenste gedeelte van de stoompan met bakpapier waar je gaatjes in hebt geprikt. Doe de rijst in het bovenste deel van de pan en zet het op het onderste deel. Sluit af en breng aan de kook. Kook de rijst in 30-40 min. gaar. Voordeel: alle vitaminen en mineralen in de rijst blijven behouden en hij kan niet aanbranden.
Maak jij liever perfecte gnocchi? Volg dan de instructies hieronder.
Productie en tekst: redactie delicious