Een supersnel alternatief voor de Italiaanse pizzabodem, maar ook lekker gevuld met falafel. Met maar drie ingrediënten maak je de beste pitabroodjes zelf.
pitabroodjes
voor ± 15 broodjes
½ zakje gist
250 g bloem
1 el olijfolie
Meng de gist in een kommetje met 3 el lauwwarm water en laat ± 10 minuten staan tot het gaat schuimen. Meng de bloem met 1 tl zout in een kom en doe er het gistmengsel bij. Voeg ± 150 ml lauwwarm water en de olijfolie toe kneed tot een soepel deeg. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is en wat extra bloem als het deeg plakkerig blijft. Kneed het deeg nog 10 min. tot een mooi soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie in een kom op een warme plek ± 45 min. rijzen. Kneed nog een keer door en maak balletjes van het deeg, rol ze op een bebloemde aanrecht uit tot heel dunne rondjes en bak ze in een 1-2 minuten op een grillpan of in een droge (gietijzeren) koekenpan. Draai ze om als ze opbollen. Bak ze ook aan de andere kant ½ -1 min.
bereiden ± 35 min. / rijzen ± 45 min.