In het januarinummer van delicious. vind je vier toprecepten uit Boekoe Bangsa, waaronder lempers (rijstrolletjes met kipvulling). delicious. lezeres Marjolijn had een vraag: ‘Lemper is mijn mans favoriete snack. Ik wil ze graag maken, nu ik het recept er voor vond in delicious. Maar het is wel een recept voor 20 stuks. Hoe kan ik ze bewaren, en hoe lang? En hoe dan weer een beetje opwarmen?’
Culi-redacteur Trudelies geeft antwoord:
‘Leuk dat je de lempers wilt maken. Je kunt ze wel een paar dagen in de koelkast bewaren. In dit recept is alles – rijst en vulling – gaar na bereiding, dus stomen hoeft niet meer. Maar je zou ze in bananenblad kunnen rollen en opwarmen in een stoompan. Of in de magnetron in magnetronfolie.
Veel succes. Ik hoop dat je ze lekker vindt (wij wel!).’
Boekoe Bangsa | Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Eveline Stoel | Uitgeverij Terra Lannoo | € 34,95 | ISBN: 978 90 8989 464 9