kerstsauzen

kerstsauzen
côte de boeuf met rodewijnsaus

Serveer je groot vlees, vis of frietjes bij het kerstdiner? Dan zijn zelfgemaakte sauzen onmisbaar op tafel! Aan elk recept zit een pagina gelinkt waarbij wij gouden tips en tricks delen over het maken van de perfecte sauzen!

Serveer deze sauzen bij de lekkerste kersthoofdgerechten. Doe hier je inspiratie op!

Kerstsauzen

mayonaise

5 mayonaise ideeën

Alles smaakt beter als je het zelf maakt! Ook deze homemade mayo uit het kookboek Sauzen en Smaakmakers van Caroline Dafgard Widnersson. Van klassieke mayonaise tot truffelmayonaise en van gembermayonaise tot koriandermayonaise.

citroensaus

griekse citroensaus met kalamata olijven

Heerlijk bij visgerechten of (verdund) als dressing over salades.

Sinaasappelhollandaise

sinaasappelhollandaise 

Deze sinaasappelhollandaise is friszuur en smaakt geweldig over gebakken.

romanesco

Romescosaus (v)

Romescosaus is een saus van tomaat en paprika en kan koud en warm geserveerd worden. Erg lekker bij gerechten met geroosterde groenten, zoals groene asperges met amandelschaafsel, geroosterde prei of bosui, of door de pasta. De saus is 1 dag van tevoren te maken.

rodewijnsaus

Rode wijnsaus

Maak je een Côte de boeuf voor het kerstdiner, dan is een rodewijnsaus onmisbaar op tafel! De saus wordt het allerlekkerst wanneer je deze in de pan maakt waar je het vlees in hebt gebakken. De aanbaksels van het vlees zorgt voor veel meer smaak!