CoolBest is 100% puur fruit, lekker en dus ideaal als basis om snelle en makkelijke smoothies mee te maken. Als je varieert met verse groenten, fruit, kruiden en specerijen proef je steeds weer iets heel anders. Open je eigen juicebar en laat iedereen heel eenvoudig meegenieten van je creaties.
spinazie-sinaasappelsmoothie
75 g jonge spinazie + blaadjes om te garneren
handje (25 g) jonge boerenkool of cavolo nero, grof gesneden
2 cm verse gember, geschild, in stukjes
1 avocado, in stukjes
10 g koriander
evt. ½ tl spirulina of chlorella (algenpoeder), natuurwinkel
450 ml CoolBest premium orange
Doe alle ingrediënten in een hoge kom (inhoud minimaal 1 liter) en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde mix.
Schenk de smoothie in glazen. Garneer met spinazieblad.
Bereiden ± 5 min.
wortel-mangosmoothie
150 ml (± 100 g) kokosyoghurt, supermarkt en natuurwinkel
3 dunne boswortels, geschild en geraspt
1 rijpe geschilde handpeer, in stukken
450 ml CoolBest mango dream
geraspte gedroogde kokos, voor erover
Doe alle ingrediënten in een hoge kom (inhoud minimaal 1 liter) en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde mix.
Schenk de smoothie in glazen. Garneer met geraspte kokos.
* I.p.v. kokosyoghurt kun je ook gewone volle boerenyoghurt nemen. Met kokosyoghurt is de shake ook vegan.
Bereiden ± 5 min.
aardbei-bietensmoothie
1 friszure (bio)handappel*
1 banaan, in stukjes
150 g (diepvries) frambozen
1 kleine rauwe biet, geschild, geraspt*
400 ml CoolBest strawberry hill
3 aardbeien, gehalveerd, als garnering
Snijd de appel in kwarten. Houd 1 kwart apart, snijd de rest in stukken. Snijd het achtergehouden kwart in dunne parten en houd apart. Doe alle ingrediënten in een hoge kom (inhoud minimaal 1 liter) en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde mix.
Schenk de smoothie in glazen en garneer met een appelpartje en een halve aardbei.
* Van een biologische appel kun je de schil eten.
Bereiden ± 5 min.