Voor deze herontdekte cocktail gebruikt Tess Posthumus Havana Club 7 years. Deze rum wordt nog steeds in Cuba gemaakt en heeft wat sigaar- en koffietonen.
Een Cubaanse cocktail? Wat dacht je van deze Peruaanse Pisco?!
Havana Old Fashioned
60 ml Cubaanse rum
10 ml PX-sherry
5 ml kaneel-kruidnagelsiroop, zie recept
2 dashes Angostura-bitters*
om te garneren:
gedroogd sinaasappelschijfje* of een vers sinaasappelschilletje
steranijs
kaneelstokje
ook nodig:
ijsblokjes
methode: stir
serveren in: rocksglas
Vul een rocksglas met ijsblokjes. Schenk de Cubaanse rum, PX-sherry, Angostura bitters en kaneel-kruidnagelsiroop erbij. Stir alle ingrediënten +/- 30 sec. totdat het volume met ongeveer eenderde is toegenomen. Garneer met een gedroogd sinaasappelschijfje, steranijs en een kaneelstokje.
* Angostura bitters koop je bij goed gesorteerde slijters.
** Snijd een biologische sinaasappel in hele dunne plakjes. Droog ze 8-10 uur in een oven van 100*C of tot ze licht gedroogd zijn.
Bereiden 5 – 10 min.
RECEPTEN EN BEREIDING TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS PRODUCTIE MERIJN TOL