Deze cocktail wordt gemaakt van mousserende wijn, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne.
Dol op friszure drankjes? Ga dan voor de amaretto sour!
french 75
drankje | 1 persoon
30 ml gin
15 ml citroensap
10 ml suikersiroop*
90 ml mousserende wijn, bijvoorbeeld Cava
om te garneren: citroenzest
ook nodig: ijsblokjes, cocktailshaker
serveren in: flûte
Schenk de gin, het citroensap en de suikersiroop in de beker van een cocktailshaker.
Vul de beker met ijsblokjes, doe de andere helft erop en shake hard.
Fine strain de cocktail in een voorgekoelde champagne flûte.
Top up (voorzichtig!) met mousserende wijn. De suikersiroop kan ervoor zorgen dat de cocktail overstroomt als je de wijn er te snel bij schenkt. Roer de cocktail voorzichtig door en garneer met een citroenzest.
* Suikersiroop: breng 100 g suiker en 100 ml water aan de kook. Laat op zacht vuur borrelen tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen.
Bereiden 5-10 min.
RECEPT TESS POSTHUMUS FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE STYLING JET KRINGS