Courgetti is spaghetti maar dan van courgette! Fris, knapperig en extra lekker met mozzarella, prosciutto en flinke appelkappertjes. Zo krijg je je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.
Courgette over? Maak deze heerlijke courgettekoekjes!
courgetti met citroenboter, mozzarella en prosciutto
hoofdgerecht | 2-4 personen
3-4 courgettes
100 g boter
3 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
rasp en sap van 1 (bio)citroen
40 g appelkappertjes
2 grote bollen buffelmozzarella, in stukken gescheurd
6 dunne plakken prosciutto, in repen
ook nodig: juliennerasp, spiraalsnijder of mandoline
Stap 1
Maak met een juliennerasp, spiraalsnijder of mandoline lange dunne ‘spaghetti’-slierten van de courgette.
Stap 2
Smelt de boter met de olie een kleine koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg het citroenrasp en -sap toe. Neem de pan van het vuur.
Stap 3
Blancheer de courgettini 1 min. in een grote pan met licht gezouten water. Giet af.
Stap 4
Schep de courgettini om met de helft van de citroenboter, schep op de borgen en verdeel de appelkappertjes, mozzarella, prosciutto en de rest van de citroenboter erover.
Bereiden ± 20 min.