Twijfel je tussen een biertje of een cocktail? Dat hoeft niet, want met deze kersenbiercocktail combineer je het beste van twee werelden. Geen gewoon kersenbier, maar een feestelijke cocktailvariant die perfect past bij een diner of borrel.
De zoete, frisse smaak van kersenbier krijgt een extra twist en maakt dit drankje ideaal voor feestelijke momenten.
Bekijk hier meer feestelijke cocktails voor een sprankelende avond!
Kersenbiercocktail
aantal 4 | drankje | feestdagen, feestelijk, weekend | | lactosevrij
Kersenbier is al heerlijk, maar wist je dat je er ook nog een éxtra lekkere touch aan kunt geven als je er kersenlikeur en wat limoen aan toevoegt?
Kookgerei
- ook nodig: ruime wijnglazen
Ingrediënten
- 75 ml kersenlikeur
- 1 limoen, in kwarten
- 2 flesjes kersenbier à 330 ml, gekoeld
- 4-8 amarenekersen of zoete kersen uit de diepvries
Instructies
- Schenk de kersenlikeur in 4 ruime wijnglazen.
- Knijp boven elk glas een part limoen uit en leg het uitgeknepen partje ook in het glas.
- Schenk het kersenbier erbij en garneer met de kersen.
Voedingswaarde
- calorieën: 136 kcal
- eiwit: 1 g
- koolhydraten: 14 g
RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING LAURA VIJSELAAR BEREIDING BART STUART
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bij een feestelijk drankje horen ook borrelhapjes, toch? Je vindt ze hier.