kersenbiercocktail

kersenbiercocktail
RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING LAURA VIJSELAAR BEREIDING BART STUART

Twijfel je tussen een biertje of een cocktail? Dat hoeft niet, want met deze kersenbiercocktail combineer je het beste van twee werelden. Geen gewoon kersenbier, maar een feestelijke cocktailvariant die perfect past bij een diner of borrel.

De zoete, frisse smaak van kersenbier krijgt een extra twist en maakt dit drankje ideaal voor feestelijke momenten.

Bekijk hier meer feestelijke cocktails voor een sprankelende avond!

Kersenbiercocktail

aantal 4 | drankje | feestdagen, feestelijk, weekend | | lactosevrij

Kersenbier is al heerlijk, maar wist je dat je er ook nog een éxtra lekkere touch aan kunt geven als je er kersenlikeur en wat limoen aan toevoegt?

Kooktijd:5

Totale tijd:5

Kookgerei

  • ook nodig: ruime wijnglazen

Ingrediënten

  • 75 ml kersenlikeur
  • 1 limoen, in kwarten
  • 2 flesjes kersenbier à 330 ml, gekoeld
  • 4-8 amarenekersen of zoete kersen uit de diepvries

Instructies

  1. Schenk de kersenlikeur in 4 ruime wijnglazen.
  2. Knijp boven elk glas een part limoen uit en leg het uitgeknepen partje ook in het glas.
  3. Schenk het kersenbier erbij en garneer met de kersen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 136 kcal
  • eiwit: 1 g
  • koolhydraten: 14 g

RECEPT JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING LAURA VIJSELAAR BEREIDING BART STUART

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bij een feestelijk drankje horen ook borrelhapjes, toch? Je vindt ze hier.