Het nummer waar we al sinds mei naar uitkijken – want dat is het moment dat onze kerstbrainstorm start (en vervolgens maandenlang blijft doorgaan). We zijn zo immens trots op het resultaat. Met dit nummer maken we jouw kerst gegarandeerd BIG, beautiful én delicious.
Niemand kan je beter vertellen wat je mag verwachten in het kerstnummer dan onze eigen – altijd enthousiaste – hoofdredacteur Nancy Berendsen: ‘Wat hadden we mega veel voorpret van dit kerstnummer! Al onze ideeën komen hier samen, de testkoks kookten hele menu’s, de fotografieteams draaiden overuren en de redactie maakte – na veel proefsessies – met extra enthousiasme deze 164 pagina’s vol feest.’
Bestel ons big x-mas nummer hier.
En hoe die pagina’s dan zijn gevuld? Nou, met een té lekkere pittige ancho-kalkoen van Yotam Ottolenghi, no-stress recepten van Pien Wekking uit haar nieuwste boek Pien’s Dinner Club, en genoeg chocolade – want dat mag niet ontbreken met de feestdagen. En verder…



Pop-up Party!
Hip en trendy feest, liefst op een onverwachte locatie? Wij geven je een dozijn luxe hapjes die je samen deelt in restaurantsfeer met een onweerstaanbare taart toe. Ons borrelschaakbord is de manier om kerst met een knipoog af te trappen.



XXL Simpel en Snel
Veel gasten? Zet iedereen aan spicy garnalen, diamanthaas, pilav met toe koffiemousse in coupes. Chique, easy te doen en in 45 min. op tafel. Combineer en kies jouw menu.


Ottolenghi’s feesttafel vol pit
Kalkoen met pittige ancho-chilisaus smaakt zo goed! En als dessert bakt Yotam een luchtige sinaasappeltulband met rozemarijn.



Big X-Mas
Paddenstoelbörek, reepeper-pie of zalmzijde; pak groot(s) uit als je veel gasten vraagt en mix & match 16 topgerechten.


Ideeën voor je dinner party
KirKookt en Agnesa Ruse geven je inspiratie voor geweldig vormgegeven gerechten, tafelstyling, menukaartjes en nog veel meer.



Schuif aan voor spannende cocktails
Zo leuk dat je er bent, the bar is open! Schenk eigenzinnige topcocktails, precies zoals in The Connaught Bar in Londen. Extra leuk: je krijgt er een stukje historie bij geserveerd.
Kerst à la Janneke
Een klassieker maar wél met Jannekes twist; procureur-rollade met pompoen en pancetta, salie en geitenkaas.



Kaaskrakers
Geef een kerstborrel next level. Schenk parm-tini (!) en serveer er fontina-arancini of camembertfondue bij. Dit is sowieso onze liefste gang.
Rutger bakt
Bûche de noël is befaamd om de koffie-choco-ganache én chocoschotsen. En iedereen kan het dankzij Rutger.
Geen kerstmis zonder vis!
Ga voor mosselen, kreeft, oesters of sint-jakobsschelpen.



Homemade zoete culi-cadeautjes
Bak kerstkransjes, -koekjes, -broodjes of een tof koektuinhuisje, pak het extra mooi in en klaar is je culi-cadeautje.



Pien’s dinner club
Wil je gezelligheid in plaats van stress, volg dan Pien’s Dinner Club en maak haar witte glühwein, prei en zalm met limoen.



Chocolade overal!
Veel chocoholics aan tafel? Steel de (kerst)show met mokka-chiffoncake, sachertorte of hot choco buns.