lasagne met pompoen, spinazie en taleggio

lasagne met pompoen, spinazie en taleggio
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | internationaal, italiaans | vegetarisch

Kinderen aan tafel? Met mildere kaas als mozzarella of gerapste jonge kaas is deze lasagne vol groenten 100% kidsproof.

Kooktijd:30

oven30

Totale tijd:1

Ingrediënten

  • 400 g pompoenstukjes 1 zak, koelvers
  • 100 ml rode wijn
  • 700 ml passata di pomodoro
  • 400 g spinazie, gewassen
  • 250 g snelkooklasagnevellen
  • 180 g taleggio of boerenbrie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie

Instructies

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui en knoflook 1 minuut en voeg de pompoenblokjes toe, bak 1 minuut mee. Schenk de wijn en tomatensaus erbij, breng aan de kook, draai het vuur laag en kook afgedekt 15 minuten zachtjes tot de pompoen gaar is.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, voeg de spinazie in porties toe en laat slinken en het vocht verdampen.
  3. Pureer de tomatensaus met de pompoen glad en breng op smaak met zout en peper. Schep in een ovenschaal van ongeveer 20 bij 30 cm een laagje saus. Maak vervolgens lagen van lasagnevellen, saus en spinazie. Eindig met saus en spinazie.
  4. Snijd de kaas in plakjes en leg bovenop. Bestrooi met pijnboompitten en peper naar smaak. Bak de lasagne in 30 minuten bruin en gaar.

Voedingswaarde

  • calorieën: 586 kcal
  • eiwit: 24 g
  • vet: 27 g
  • koolhydraten: 57 g

RECEPTEN JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING YVONNE JIMMINK

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer ook eens deze ‘ravioli’ van koolrabi & knolselderij met duxelles en morilles