aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, weekend | frans | glutenvrij, vegetarisch
Boter is een transporteur van smaak: de boter wordt met anijs en pastis een geurige saus waarin de aardappel konfijt.
Ingrediënten
- 200 g gekarnde boerenboter, op kamertemperatuur
- 2-3 takjes dragon, blaadjes geplukt, heel fijngesneden
- 4 tl venkelzaad
- 6 el pastis (slijter)
- 700 g vastkokende aardappels
Instructies
- Roer de boter los met de dragon, venkelzaad en pastis en breng op smaak met zout en peper. Schil de aardappels en snijd in niet te grote, driehoekige stukken. Kook ze 15 min. in gezouten water. Laat goed uitlekken.
- Smelt 150 g van de boter en voeg de aardappel toe. Konfijt op laag maar niet te laag vuur tot ze licht goudbruin zijn. Schud de pan af en toe zodat de aardappels rondom bakken. Verdeel vlak voor het serveren de rest van de boter over de aardappels.
Voedingswaarde
- calorieën: 601 kcal
- eiwit: 4 g
- vet: 41 g
- koolhydraten: 34 g
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: 3 kruidenboters uit French at Heart