bosje over? 13x recepten met munt

bosje over? 13x recepten met munt

Oeps, per ongeluk iets te veel munt gekocht en dreigt het nu te verleppen in de koelkast? Maak je niet druk: munt is zó veelzijdig dat je er alle kanten mee op kunt. Daarom hebben we hier 13 recepten waarin je die extra bos munt heerlijk kan opmaken.

Munt doet het namelijk geweldig in talloze gerechten. Je kent het natuurlijk als finishing touch – een paar blaadjes als frisse garnering op een dessert of cocktail. Maar je zal het ook wel kennen van bijvoorbeeld een frisse munt-yoghurt bij gegrilde groenten, een kruidige saus bij vlees of vis, of een zomerse salade die meteen opleeft door die groene blaadjes. Zelfs in zoete gerechten, van ijs tot chocolade, geeft munt nét dat sprankelende accent. Dus: niet laten verleppen in de koelkast, maar lekker gebruiken!

gegrilde courgettes met munt-brooddressing

Deze gegrilde courgettes met munt-brooddressing, krokant zuurdesem en courgettebloemen zijn een zomerse showstopper voor lunch of een groen bijgerecht.

naar recept
geroosterde-tomatensoep met fetaroom en munt

Heb je zin in mediterraanse romige smaken met een frisse twist? Dan is deze tomatensoep met fetaroom en munt de perfecte optie. Binnen 30 minuten zet je deze gezonde, smaakvolle kom comfortfood op tafel – alsof je er uren aan hebt besteed.

naar recept
labne met tomatendressing, munt, doperwten, pistache en nigellazaad

Labne is niet voor niks zo populair: net als burrata is het een maagdelijk witte basis voor in dit geval friszoete verse doperwtjes. Zomer ten top.

naar recept
labne doperwten tomaten pistache nigellazaad
borrelplank met opgeklopte geitenkaas & mango-munt chilisalsa

Opgeklopte romige geitenkaas wordt lekker luchtig. Een super combi met de frisse en pittige mangosalsa.

naar recept
borrelplank geitenkaas
tagliatelle met munt-doperwtensaus

Tagliatelle wordt vaak geserveerd met een bolognese. Een waanzinnig rijke vleessaus die veel liefde en tijd kost. Wij hebben een vlug en vegetarisch alternatief: een frisse, romige saus gemaakt van de klassieke combinatie doperwten en munt.

naar recept
citroen-muntsiroopcake met blauwe bessen

Bak eens een boerencake met blauwe bessen en een te lekkere citroen-muntsiroop. Heel fris en verrassend! Psst… voor een extra zonnig gevoel gaat er ook nog een vleugje kokos door het beslag.

naar recept
Gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.

naar recept
gebakken-spruitjes-delicious
groene shakshuka met linzen, kruiden en feta

Geen tomaat maar linzen, groene paprika, bimi en snijbiet zijn de basis van deze groene eenpanner. Gezond, vullend en verrassend!

naar recept
no-waste: 4 tips voor restjes gesmolten chocolade

Wij maken mooie garneringen van de gesmolten chocolade, zoals mooie -krullen, -flinters en chocoladeblaadjes. Of maak een lekkere extra taart en glazuur deze af met de chocolade die je overhoudt.

naar recept
chocolade smelten magnetron (1)
amandeltaart met witte chocolade en bessen

Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom deze onweerstaanbare amandeltaart met bessen. Relax, het wordt sowieso lekker.

naar recept
amandeltaart met witte chocolade en bessen
Indiase samosapastei met munt-yoghurt

Zomer of winter, warm of koud, gerechten uit de Indiase keuken zijn altijd lekker! Bak deze kruidige Indiase samosapastei met pittige aardappel-doperwtenvulling en maak er frisse muntyoghurt bij. Maak de samosa met homemade deeg of neem kant-en-klaar deeg voor hartige taart of pizza.

naar recept
Indiase samosapastei met muntyoghurt | delicious
shakshuka met venkel, sumak, munt en gekonfijte citroen

In het land van oorsprong Tunesië een klassieker en hier nu een trend, waarop talloze variaties mogelijk zijn. Zoals deze met venkel en gekonfijte citroen.

naar recept
shakshuka
Ricottakoekjes met spinazie en munt

Old school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Deze ricottakoekjes zijn heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht ’s avonds.

naar recept
groentefritters-delicious

Lees ook eens: BLOG – munt in heel veel smaken