matcha chocolate chip cookies

matcha chocolate chip cookies

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk de video en zie hoe Jip stap voor stap laat zien hoe eenvoudig dit recept eigenlijk is.

aantal 10 | koek, koekje, zoet | weekend | fusion, japans |

Zo maak je voortaan je favoriete gooey, chewy café-koekje thuis! Met een paar theelepels matcha krijgt het deeg niet alleen een prachtige groene kleur, maar ook een verfijnde, licht bittere theesmaak.

Kooktijd:10

opstijven + oven1 18

Totale tijd:1 28

Ingrediënten

  • 170 g boter, gesmolten en iets afgekoeld
  • 110 g witte basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 1 ei M
  • 1 tl vanille-extract
  • 225 g bloem
  • 4 tl matchapoeder ± 10 g
  • 1 tl bakpoeder
  • 90 gram kleine witte chocolate chips + extra
  • 90 g kleine pure chocolate chips + extra

Instructies

  1. Meng de boter met de basterdsuiker en de suiker. Roer er het ei en de vanille door. Zet een staafmixer in het mengsel en mix tot het mengsel licht en iets romig is.
  2. Meng in een andere kom de bloem met het matchapoeder, ¾ tl zout en het bakpoeder. Roer het botermengsel goed door het bloemmengsel en meng de chocolate chips erdoor. Laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 165 °C. Schep met behulp van een lepel of een kleine ijslepel bolletjes van ± 75 g van het deeg. Rol er balletjes van. Leg telkens 6 bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.  Zorg ervoor dat ze de ruimte hebben, want ze lopen uit. Duw iets plat.
  4. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 – 18 min. gaar. De randjes moeten een beetje bruin worden, maar het midden zal nog iets zacht zijn. Bak de koekjes niet te lang. Strooi nog wat chocolate chips over de koekjes en laat ze op de bakplaat afkoelen.

Voedingswaarde

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Verwacht je een groot gezelschap, maak dan deze Aperol spritz plaattaart