Het weer verandert snel in de maand september, dus tijd om de stoofpan af te stoffen! In ons nieuwe september-nummer, delen we recepten die het laatste beetje zomer naleven, maar ook de recepten die ons voorbereiden op de koudere maanden, zoals deze kipstoof.
Zin in nog meer van dit soort recepten?
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, weekend | internationaal |
Bye bye vakantie! We keren zo rustig mogelijk terug naar het normale leven. Gelukkig is september vaak nog superzomers en dat vraagt om makkelijk en snel comfortfood. Vers, afwisselend, origineel en in een half uur gefixt, zoals deze kipstoof!
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 6 kippendijen
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij, in boogjes
- 150 ml witte wijn
- 250 ml slagroom
- 150 g semi-zongedroogde tomaten, gehalveerd
- 300 g verse tagliatelle uit koelschap
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 400 g spinazie, grof gehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem en bak de kippendijen in ± 3 min. rondom goudbruin aan. Schep uit de pan op een bord en bak de ui en bleekselderij in het achtergebleven bakvet ± 2 min. Leg de kip terug, voeg de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom en zongedroogde tomaten toe en laat met de deksel op de pan ± 15 min. zachtjes stoven of tot de kip gaar is.
- Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Voeg de spinazie in delen toe aan de kipstoof en laat in de saus slinken. Neem de pan van het vuur, bestrooi met de pijnboompitten en serveer met de tagliatelle.
Voedingswaarde
- calorieën: 1001 kcal
- eiwit: 52 g
- vet: 63 g
- koolhydraten: 49 g
RECEPTEN HESTER DE GOEDE, FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Kijk ook eens: 3x kip milanese (pollo alla milanese)