aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, herfst, winter | indiaas | vegetarisch
Snel, voedzaam en vol smaak: deze Indiase dahl met kokosmelk en gember wordt extra fris door de tomaten-limoensalsa. Perfect comfortfood voor elke dag.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 5 cm gember, fijngesneden
- 2 tl garam masala
- 400 g tomatenblokjes, 1 blik
- 180 g rode linzen
- 30 g koriander, steeltjes fijngehakt, blaadjes grof gehakt
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- 200 g volkoren pandanrijst
- 250 g tomaten, zonder zaadjes, in fijne blokjes
- rasp en sap van 1 biologische limoen
Instructies
- Verhit de olijfolie in een grote soeppanen fruit de helft van de ui, de gember en garam masala ± 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes uit blik,rode linzen, koriandersteeltjes en debouillon toe en laat 20 min. zachtjeskoken. Roer af en toe kort door. Voeg na 15 min. de kokosmelk toe.
- Kook intussen de pandanrijst volgensde aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de gesneden tomatenblokjes metde korianderblaadjes, de rest van de ui, limoenrasp en het -sap tot een salsa en breng op smaak met peper en zout.
- Pureer de dahl eventueel glad, serveerin kommen met een flinke lepeltomatensalsa en de rijst.
Voedingswaarde
- calorieën: 576 kcal
- eiwit: 21 g
- vet: 17 g
- koolhydraten: 64 g
Tip:
Lekker met een extra partje limoen. Vervang de rijst ook eens door naanbrood.
Credits: RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: butter chicken met kikkererwten & yoghurt-flatbread | delicious.magazine, kipcurry met kikkererwten en kokos | delicious.magazine