geroosterde kabeljauwfilet met olijvenkorst & snelle antiboise

geroosterde kabeljauwfilet met olijvenkorst & snelle antiboise

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | frans, mediterraans | lactosevrij

Binnen een half uur zet je met deze geroosterde kabeljauwfilet en knapperige olijvenkorst een smaakvol, gezond en lactosevrij gerecht op tafel. Perfect voor een doordeweekse dag of een diner met vrienden!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Kookgerei

  • staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 snee wit casinobrood
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el groene en zwarte olijven, zonder pit
  • 2 takjes peterselie
  • 6–7 el olijfolie extra vierge
  • 500 g rode krieltjes
  • 3 tomaten
  • 1 sjalot
  • 200 g spinazie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kabeljauwfilet in een ovenschaal. Maal in het hakbakje van de staafmixer het brood met korst, 1 teen knoflook, 2 el olijven en 1 takje peterselie fijn. Schep er 2 tl olijfolie met zout en peper naar smaak door. Verdeel het olijvenkruim over de vis en druk licht aan.
  2. Rooster de vis 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot net gaar en het kruim goudbruin en krokant is.
  3. Snijd de krieltjes grof. Verhit in een ruime koekenpan 1–2 el olijfolie. Bak de krieltjes in 10–12 minuten goudbruin en gaar. Schep af en toe om.
  4. Snijd intussen de tomaten in kwarten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees piepklein in 2-3 mm blokjes. Snipper de sjalot ragfijn. Snijd ook de laatste teen knoflook, de laatste el olijven en het laatste takje peterselie fijn.
  5. Verhit in een andere koekenpan de resterende olijfolie. Fruit de sjalot en knoflook 2 min. zonder te kleuren. Voeg intussen de spinazie in porties aan de krieltjes toe en laat het blad al omscheppend iets slinken.
  6. Schep de olijven, tomaat en peterselie door het sjalotmengsel en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat (balsamico) azijn of citroensap.
  7. Verdeel de krieltjes met de spinazie over 4 borden. Leg de kabeljauwfilet erop en schep de antiboise erover.

Voedingswaarde

  • calorieën: 450 kcal
  • eiwit: 28 g
  • vet: 18 g
  • koolhydraten: 32 g

Tip: Voor klassieke antiboise ontvel je de tomaten. Dat geeft een elegantere en zachtere smaak.

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk ook eens : zeebaars met aardappel en olijven, kabeljauw met paarse peen en groente bulgur