Als we de hits van ons Instagramaccount in één woord moeten vatten, dan is het ‘zonnig’. Van kip van de barbecue tot frozen yoghurt met mango: deze zomerse recepten trokken jullie aandacht in augustus.
Wij houden gráág de zomerse vibes die zo in de smaak vielen in augustus vast. Dat het de komende weken volop gaat regenen, proberen we even te vergeten. Hoe kan dat beter dan met twee taarten die je spontaan Club Tropicana laten zingen? We noemen: de mojitocake met aardbeien én de Aperol Spritz plaattaart. Daar klaart ieder regenachtig feestje van op.
Daarnaast was de vitello tonnato salade van delicious.culi Hester mateloos populair. Een absolute must om nog even te maken op een nazomerse avond.
5. Mojitocake met aardbeien
Je favoriete rumcocktail maar nu in een spectaculair hoge laagjestaart! Een zwoele zomeravond vraagt immers om een bijzonder dessert.
Je favoriete rumcocktail maar nu in een spectaculair hoge laagjestaart!
naar recept4. Kip van de bbq met ansjovis-pecorinodressing
Dit is hét seizoen om buiten te koken, dus zet de bbq op een windstil plekje en laat de houtskool goed voorgloeien. Kip van de kolen combineer je supereenvoudig met verse zomergroenten en klaar is je salade. Vers, vol smaak en gezond. Proef thuis de Méditerranée!
Dit is hét seizoen om buiten te koken, dus zet de bbq op een windstil plekje en laat de houtskool goed voorgloeien. Kip van de kolen combineer je supereenvoudig met verse zomergroenten en klaar is je salade. Vers, vol smaak en gezond. Proef thuis de Méditerranée!
naar recept3. Frozen yoghurt met mango en gekaramelliseerde macadamia’s
Mocht je de memo gemist hebben: het is nú de piek van het Pakistaanse mangoseizoen. Dus stop met wat je aan het doen bent en ren naar de toko, want zo zoet en zacht proef je ze maar eens per jaar.
Fro-yo forever! Yoghurtijs met een mango swirl en bestrooid met crunchy zoete noten.
naar recept2. Vitello tonnato salade
Afschuwelijk lekker, al moeten we toegeven: het blijft een tikje maf… Welke Italiaan dacht ooit dat kalfsvlees met een rulle tonijnsaus een goed idee was? Nou, blijkbaar wél een briljant idee, want het werkt. En wij doen er nog een schepje bovenop: we maken een salade van deze klassieker uit Piemonte. Gek plan? Dan smaakt het vast fantastisch.
Kook en eet deze week Italiaans! Hester: "Bij restaurant Brio in Amsterdam at ik de lekkerste vitello ever! De saus voor deze salade is daarop geïnspireerd. Fris, licht en kruidig."
naar recept1. Aperol Spritz plaattaart
Waarom zou je kiezen als je ook gewoon kunt combineren? Dit recept gooit twee van onze zomerfavorieten in de mix: Aperol spritz én plaattaart. En ja, da’s net zo lekker als het klinkt. delicious.testkok Julia Hulleman stelt je graag voor aan deze topper en laat je zien hoe je ‘m zelf maakt op onze Instagram.
Nog niet klaar om de zomervibes los te laten? Maak dan deze Aperol spritz plaattaart! Perfect om te vieren, groot of klein. Een video-uitleg waarin culi Julia dit recept maakt, vind je op onze Instagram.
naar receptBekijk ook: galette met nectarine, kersen & romige sinaasappelhangop van Rutger Bakt




