Voorkeur: lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, buffet, hoofdgerecht, lunch | doordeweeks | grieks | lactosevrij, vegetarisch
Janneke: ‘Helemaal vrolijk word ik van zo’n mediterraan menu met allemaal kleine gerechtjes om aan tafel te delen. Ik maak de basis zelf en vul de rest aan met (gevulde) pepers, olijven, (gekruide) amandelen, etc.'
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 takje munt
- 1 teentje knoflook
- ¼ tl gemalen komijn
- 1 ei
- 4 el zelfrijzend bakmeel
- 3 el olijfolie
Instructies
- Rasp de courgette grof. Doe met ½ tl zout in een kom en laat ± 30 min. staan.
- Knijp zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Snijd de munt fijn. Rasp of pers de knoflook. Voeg de munt, knoflook, komijn en het ei en peper naar smaak toe aan de courgette.
- Schep het bakmeel erdoor en meng tot een stevige massa. Voeg indien nodig wat extra bakmeel toe.
- Verhit de olijfolie in de koekenpan. Schep met 2 lepels of een kleine ijsbolletjestang van de courgettemassa koekjes. Bak ze in de olie in 5-6 min. aan beide kanten goudbruin en gaar. Serveer de koekjes (lauw)warm of op kamertemperatuur.
Voedingswaarde
- calorieën: 152 kcal
- eiwit: 5 g
- vet: 5 g
- koolhydraten: 11 g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Maak ook: knoflookbrood