bieten-tomatensalade met chorizo, kikkererwten en grapefruit

bieten-tomatensalade met chorizo, kikkererwten en grapefruit
RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Culi-redacteur Hester verdiept zich in mediterrane maaltijdsalades met onalledaagse combinaties, perfect op een gewone woensdag, zeker als je ze buiten serveert.

Een boeket aan kleuren op je bord – deze maaltijdsalade is even stralend als verrukkelijk. Proef ook Hesters Midden-Oosterse aardappelsalade met köfte, haar plaatsalade met gebakken ricotta en de broccolisalade met boekweit. Alle recepten lees je nu terug in het augustusnummer.

Bieten-tomatensalade met chorizo, kikkererwten en grapefruit

Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij

Wil je binnen een half uur iets vol verrukkelijke smaken en groenten en verse kruiden maken? Serveer – zo vaak als het je uitkomt – deze mediterrane maaltijdsalade met chorizo, sappige grapefruitpartjes en rode bieten. Tip: Vervang de chorizo door blauwe kaas voor een vegetarische variant. Voeg deze op het einde toe in stukjes.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 400 g gekleurde bietjes of rode biet, elk in 12 partjes
  • 1 el komijnzaad
  • 30 g amandelschaafsel
  • 200 g chorizo, in blokjes
  • 800 g kikkererwten 2 blikken, uitlekgewicht 530 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 grapefruits
  • 3 el wittewijnazijn
  • 1 el honingmosterd
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 1 bosje bladpeterselie, blaadjes geplukt
  • 300 g tomaten in verschillende kleuren en groottes, in kwarten of kleiner

Instructies

  1. Kook de bietenpartjes in gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en spoel koud af onder stromend water.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad en amandelschaafsel ongeveer 3 minuten tot goudbruin en geurig. Haal uit de pan.
  3. Bak de chorizoblokjes in dezelfde pan in ongeveer 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Bak in het achtergebleven vet de kikkererwten ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin en een beetje knapperig zijn. Laat afkoelen.
  5. Schil de grapefruits met een scherp mes tot en met de witte schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en vang het sap op.
  6. Maak een dressing van het grapefruitsap, wittewijnazijn, honingmosterd, olijfolie, peper en zout.
  7. Meng de bieten, kikkererwten en peterselie met de dressing. Verdeel over een schaal met de tomaten en grapefruit. Garneer met de chorizo, komijnzaad en amandelschaafsel.

Voedingswaarde

  • calorieën: 625 kcal
  • eiwit: 26 g
  • vet: 35 g
  • koolhydraten: 41 g

RECEPTEN HESTER DE GOEDE FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX STYLING, FOODSTYLING LES FILLES ROUGES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Kijk nou, wat een prachtige salade: rodekoolsalade met blauwe bessen