knoflookbrood

knoflookbrood
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: lactosevrij, vegan

aantal 4 | bijgerecht, brood | weekend, zomer | | lactosevrij, vegan

Altijd een hit: knapperige broodjes bestreken met knoflookolie. Geef het bij een uitgebreide mezze spread om samen te delen.

Kooktijd:5

oven10

Totale tijd:15

Ingrediënten

  • 2 Turkse minibroden
  • 6 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 takje peterselie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood in repen en leg op de bakplaat. Doe de olijfolie in een schaaltje. Rasp of pers de knoflook boven de olie.
  2. Snijd de peterselie fijn en meng door de knoflookolie. Besprenkel het brood met de knoflookolie met peterselie. Bestrooi met zout naar smaak.
  3. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 6-8 min. goudbruin en krokant. Serveer (lauw)warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde

  • calorieën: 250 kcal
  • eiwit: 4 g
  • vet: 16 g
  • koolhydraten: 23 g

STUDIO PHILIPPI 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: tafels vol mezze, 38 recepten om te mixen en matchen