pittige kofta & sumak-tzatziki

pittige kofta & sumak-tzatziki
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | midden-oosters | glutenvrij

Wil je het snel? Steek dan eerst de bbq aan of zet de grillpan op het vuur! Deze pittige lamskofta heb je zonder veel poespas zo op tafel. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken.

Kooktijd:35

Totale tijd:35

Kookgerei

  • 8 houten satéstokjes 15 min. geweekt in water of 8 metalen spiesen

Ingrediënten

  • 2 tl olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • 500 g lamsgehakt
  • Half bosje bladpeterselie, fijngesneden
  • Citroenpartjes en dunne uiringen, voor erbij

Voor de sumak-tzatziki:

  • ½ komkommer, geraspt
  • 150 g labneh of dikke Griekse yoghurt
  • ½ teen knoflook, fijngesneden
  • ½ tl sumak
  • Rasp van ½ biologische citroen

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een middelgrote koekenpan op matig vuur. Bak de ui en knoflook 4–5 minuten. Voeg de komijn, korianderzaad en chilivlokken toe en bak nog 2–3 minuten tot de aroma’s vrijkomen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  2. Doe het lamsgehakt in een kom. Voeg de peterselie, het afgekoelde uimengsel, zout en peper toe. Meng alles goed door. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en vorm er kofta’s van. Rijg ze aan de spiesen. Leg ze op een bord en zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Meng voor de tzatziki de geraspte komkommer met een flinke snuf zeezoutvlokken. Laat 10 minuten intrekken en knijp er vervolgens zoveel mogelijk vocht uit. Meng daarna in een kom met de labneh, knoflook, sumak, citroenrasp en wat zout en peper.
  4. Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Gril de kofta’s in 4–5 minuten per kant goudbruin en gaar. Serveer met de tzatziki, citroenpartjes en uiringen.

Voedingswaarde

  • calorieën: 396 kcal
  • eiwit: 28 g
  • vet: 29 g
  • koolhydraten: 6 g

RECEPTEN MATT MORAN, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: feta in filodeeg van Georgina Hayden