Voorkeur: glutenvrij
aantal 4 | hoofdgerecht | bbq | | glutenvrij
Zeebaars is zacht en verfijnd van smaak. Serveer deze vis extra elegant op een salade met zoete-aardappelfriet erbij. En… een heerlijk visje van de barbecue! Leg 'm op aluminiumfolie en dan kan-ie zo op het grillrooster.
Ingrediënten
- 800 g zeebaarsfilets met huid, drooggedept
- 1 teen knoflook
- 1 takje peterselie
- 2 biolimoenen
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 75 g boter, op kamertemperatuur
- 100 g mesclun, gemengde sla
- 12 g semi-gedroogde tomaatjes
- 2 sjalotten
- 6 el extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200°C. leg de zeebaars op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rasp de knoflook. snijd de peterselie fijn. rasp de groene schil van de limoenen.
- Prak met een vork de knoflook, peterselie, limoenrasp en het paprikapoeder door de zachte boter. breng op smaak met peper en zout. verdeel de boter in vlokjes over de zeebaarsfilets.
- Rooster de zeebaarsfilets in de voorverwarmde oven net gaar in 12-15 min.
- Verdeel intussen de sla over een schaal of 4 borden. snijd de tomaatjes in stukjes en de sjalot in reepjes. strooi ze over de slablaadjes. besprenkel met het sap van de limoenen en de olijfolie.
- Leg de geroosterde zeebaarsfilets uit de oven op de salade en serveer direct.
Voedingswaarde
- calorieën: 664 kcal
- eiwit: 38 g
- vet: 50 g
- koolhydraten: 13 g
Tip: extra lekker met zoete-aardappelfriet.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: gepofte aardappel van de BBQ – alles wat je wilt weten