Zin in een pastagerecht met nét wat meer karakter? Chorizo is your guy. Deze pittige Spaanse worst geeft elke hap een kruidige boost en werkt verrassend goed in Italiaanse klassiekers.
Of je nu houdt van romig, hartig of frisse pasta: met chorizo til je je pasta naar een hoger niveau.
Waarom chorizo + pasta zo’n topcombi is
Chorizo barst van de smaak door de gerookte paprika, knoflook en kruiden. Laat ’m even uitbakken voor een krokant randje en je hebt een smaakbom die perfect samengaat met zachte pasta’s, romige sauzen of frisse groenten. Zin in iets anders dan standaard bolognese of aglio e olio? Kijk hieronder dan snel door voor onze favoriete combinaties met pasta en chorizo!
5x pasta’s met chorizo
Surf en turf! Chorizo geeft pit aan deze pasta met schelpen en garnalen. Een ideaal recept, want juist nu wil je buiten zijn en ongecompliceerd lekker eten.
naar receptZe zijn er weer volop: tuinbonen. In delicious.juli (2014) kookt delicious.friend Bill de hele maand met tuinbonen, maar we willen meer! Zoals gnocchi met romige tuinbonen. gnocchi met romige tuinbonenpuree en chorizo.
naar receptNu we niet op vakantie kunnen moeten we thuis maar in vakantiesferen komen. Hoe je dat doet? Ga voor gerechten uit landen rond de Middellandse Zee! Bijvoorbeeld deze heerlijke fideuà met een twist.
Ook lekker: paprika-paella met chorizo en inktvis.
Spaghetti carbonara komt oorspronkelijk uit Lazio. Daar aten houtskoolbranders het in hun pauze. Tip: voeg bij de klassieke spaghetti carbonara de eieren gelijk toe nadat de pasta is afgegoten, zo kunnen de eieren door de warmte stollen.
naar receptRicotta kun je op vele manieren toepassen in de keuken. Voeg het bijvoorbeeld toe aan dit gerecht met casarecce, chorizo en courgette.
naar receptBekijk ook: 10x recepten met worst – van chorizo tot venkelworst




