aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Gewoon doordeweeks eten maak je extra lekker met kruiden en specerijen. Deze kabeljauw met mosterd-crust ziet er fantastisch uit en is ook nog eens heel makkelijk te maken!
Ingrediënten
- 500 g kabeljauw, haasfilet
- 1 snee casinobrood, wit
- 3 takjes tijm
- 2 tl mosterdzaad
- 400 g cherrytomaatjes
- 300 g snoeppaprikaatjes
- 350 g tagliatelle
- 1 rode peper, zonder zaden, fijngehakt
- 75 g rucola
voorraad
- 1 el mosterd
- 75 ml olijfolie
- 4 tenen knoflook
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de kabeljauwfilet in 4 porties en leg op een plank. Bestrijk de bovenkant van de vis dun met de mosterd. Maal het brood fijn in de hakmolen van de keukenmachine. Voeg de tijmblaadjes en het mosterdzaad toe en maal nog kort. Schep 1 geperst teentje knoflook en 1-2 el olijfolie met zout en peper door het broodkruim. Verdeel het broodkruim over de mosterd en druk licht aan.
- Leg de tomaatjes en paprikaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 20-25 min. zacht en bijna gaar.
- Haal na 10 min. de bakplaat met tomaat en paprika uit de oven, schuif de groente naar één helft van de bakplaat en verdeel de stukken vis over de andere helft. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de vis samen de tomaat en paprika in de voorverwarmde oven in nog 12-15 min. goudbruin en gaar.
- Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Snijd de laatste 3 tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit de resterende olijfolie in een koekenpan. Fruit de rode peper en knoflook 2 min. zachtjes. Draai het vuur uit en laat de aroma’s in de warme olie trekken.
- Giet de tagliatelle af. Meng de pasta door de olijfolie. Schep de rucola erdoor en breng op smaak met zout. Verdeel over 4 borden en leg de kabeljauwfilets met mosterd-crust, tomaatjes en paprika erbij
Voedingswaarde
calorieën: 663kcal
eiwit: 36g
vet: 23g
koolhydraten: 75g
ANDERE VIS In plaats van kabeljauwfilet is het ook lekker om schol- of zalmfilet te nemen. Neem coquilles voor een extra feestelijk gerecht. Bak de coquilles 8-10 min. in de voorverwarmde oven, samen met de tomaten en paprika.
Recept, bereiding, fotografie & styling: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog mosterdzaad over? Probeer dit weekend dit recept voor gevulde tomaten met kruidige rijstvulling