knapperige spitskool met citroenmarinade & gerookte makreel

knapperige spitskool met citroenmarinade & gerookte makreel
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij

Deze spitskool bak je lekker knapperig en meng je op het laatst met frisse citroenmarinade. Fris, licht en on a budget!

Voorbereiding:20

Totale tijd:20

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • ± 700 g spitskool 1 kool
  • 2 biocitroenen
  • 1 teen knoflook
  • 5-6 el olijfolie extra vierge
  • 400 g gerookte makreel 1 hele vis
  • 3 el amandelschaafsel
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Halveer de spitskool, verwijder de harde kern en snijd in smalle reepjes.
  2. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de vruchten en pers ze uit. Rasp ook de knoflook. Klop een marinade van de citroenrasp, het -sap, de knoflook en 4 el olijfolie.
  3. Maak de makreel schoon en verdeel in kleine vlokken. Verhit in een koekenpan ½ el olijfolie. Bak het amandelschaafsel goudbruin. Hak de peterselie fijn en bak 1 min. met het amandelschaafsel mee.
  4. Verhit in een ruime hapjespan de resterende ½-1 el olijfolie. Voeg de spitskool toe en bak in 3-4 min. knapperig gaar. Neem de pan van het vuur. Voeg de marinade toe en schep goed om. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de spitskool op en bestrooi met de makreelvlokken en het peterselie-amandelmengsel.

Voedingswaarde

  • calorieën: 882 kcal
  • eiwit: 35 g
  • vet: 50 g
  • koolhydraten: 67 g

TIP Liever niet zelf de makreel schoonmaken? Koop dan evt. gerookte makreel-flakes. Deze zijn wel minder budget-vriendelijk.

Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: sobanoedels met makreel uit blik | delicious.magazine