De dure feestmaanden zijn weer voorbij, tijd voor goede voornemens! Wij letten deze maand éven op ons boodschappenbudget. Niet alleen fijn voor je portemonnee, maar voorkomt ook nog eens dat je eten weggooit.
Hieronder vind je een aantal budgettips van de delicious.redactie!
Liselore – Culinair coördinator
Elke twee weken ga ik door mijn voorraadkast en inventariseer wat ik allemaal nog heb, dan bepaal ik wat ik ervan kan maken en koop alleen bij wat ik nog nodig heb.
Merijn – Culinair redacteur
Naast dat ik zweer bij veel uien en knoflook zijn ook specerijen geweldig om simpele groente of peulvruchten in een smaakbom te veranderen. Daar kun je dus nooit genoeg van hebben.
Machtelt – Testkok
Nu ik steeds vaker vegetarisch kook, kan ik steeds beter lekker uitpakken met groenten uit het seizoen, want die zijn superlekker en veel voordeliger dan vlees of vis! Vooral groenten uit de oven, zoals een hele bloemkool à la Ottolenghi met tahinisaus, is altijd een succes.
Janneke – Receptschrijver
Het plannen van maaltijden scheelt veel spontane bezoekjes aan de supermarkt, waar ik toch altijd meer lekkers meeneem dan nodig. Ga voor seizoensgroenten als basis van je maaltijd, die zijn het lekkerste én het voordeligst. Nu zijn er volop spruiten, kool en knolgroenten van eigen bodem. Koop ze onbewerkt: zelf schoonmaken en snijden is niet alleen goed voor je budget, ik vind het ook een fijn klusje na een drukke dag.
Wilma – Testkok
Aardappels en groenten kook ik met water uit de waterkoker, dat is veel efficiënter. Ik zet mijn pannen midden op het vuur, zet het vuur niet te hoog en doe altijd deksels op de pannen. Als ik de oven heb gebruikt, laat ik de deur open, dan kan de warmte de keuken in. Bovendien zet ik de afzuigkap alleen aan als het nodig is, hij trekt namelijk ook de warmte weg.
Lees ook: zelf plantaardige melk maken: lekker en low budget | delicious.magazine