glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
glutenvrij, vegetarisch
Krokante aardappel met geitenkaas smaakt nog beter met frisse, gemarineerde winterpeen en knapperige rucola.
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende kleine aardappels
- 5 el extra vierge olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 750 g winterpeen
- 1 sjalotje
- 2 tl venkelzaad
- 1 citroen
- 200 g zachte geitenkaas
- 75 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes van 1 cm. Snijd kleinere aardappels in kwarten.
- Schep de aardappelpartjes om met 2 el olijfolie, de tijm en zout naar smaak. Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze in de oven goudbruin en gaar in 20 min.
- Schrap intussen de winterpeen. Schaaf vervolgens met de dunschiller lange linten van de penen. Doe ze in een schaal.
- Snijd het sjalotje fijn. Stamp in een vijzel het venkelzaad fijn. Doe de sjalot en het venkelzaad bij de winterpeen. Halveer de citroen en knijp de helften boven de winterpeen uit.
- Voeg de laatste 3 el olijfolie toe, schep goed om en laat 10 min. staan. Zo kan de smaak intrekken en krijgt de wortel een zachtere beet.
- Verkruimel de laatste 10 min. de geitenkaas boven de aardappelpartjes en bak mee.
- Meng de winterpeen met de rucola. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpartjes over 4 borden. Schep er de knapperige winterpeensalade op.
Voedingswaarde
calorieën: 521kcal
eiwit: 14g
vet: 22g
koolhydraten: 61g
Recepten, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
TIP Bestrooi voor extra body de salade met 2 el pompoen- en/of zonnebloempitten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan | delicious.magazine