De temperaturen zakken zachtjesaan richting het nulpunt en dus snakken we iedere dag een beetje meer naar stamppot! Jij ook? Bekijk dan onze lijst met de populairste stamppotten van 2024.
Uiteraard vind je in de ze lijst een andijviestamppot, een spuitjesstamppot en een boere… Nee, geen boerenkool! Liefhebbers van boerenkoolsstamppot kunnen terecht bij dit lijstje met zes recepten.
Scroll snel verder om de hele lijst te bekijken.
8. Andijvie-knolselderijstamppot met slavinken en tijmjus
andijvie-knolselderijstamppot met slavinken en tijmjus
Andijviestamppot, draadjesvlees, hazenpeper, stoofpeertjes, Haagse bluf… snak je ook af en toe naar een écht Hollandse klassieker? Wij verzamelden 11 favorieten en maakten er moderne versies van. Dit keer: andijvie-knolselderijstamppot met slavinken en tijmjus.
naar recept
7. Spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas
spruitjesstamppot met oesterzwammen en oude kaas
Winter = stamppottijd, wij houden van spruitjesstamppot en daarom rekken wij de winter nog even. En komt het dan ook nog eens uit de oven, dan past het er alleen maar beter bij!
6. Vlaamse karbonades met spitskoolstamppot
vlaamse karbonades met spitskoolstamppot
Van klassiekers krijgen we nooit genoeg. Ook deze karbonades gestoofd in krachtig Belgisch bier met spitskoolstamppot zijn een echte aanrader.Zin in iets nieuws met meer pit? Maak dit! Geroosterde spitskool met currypasta en kokos.
naar recept
5. Goulashballen met andijviestamppot
goulashballen met andijviestamppot
Zin in een Hollandse pot met een twist? Dan zijn de goulashballen met andijviestamppot echt iets voor jou. Bereid de goulashballen als het lukt een dag van tevoren, dan zijn ze extra lekker! Fan van goulash? Kijk dan ook eens naar deze rundergoulash met stokbrood.
naar recept
4. Raapstelenstamppot met chorizo en olijven
raapstelenstamppot met chorizo en olijven
Door de raapstelen op het laatst door de warme puree te scheppen, behouden de frisgroene steeltjes hun lekkere knak. Janneke gebruikt voor stamppot vaak volle melk in plaats van crème fraîche. Dat geeft net zo'n romige smaak.
naar recept
3. Pittige stamppot van zoete aardappelen, bleekselderij en kokos
pittige stamppot van zoete aardappelen, bleekselderij en kokos
Voor een beetje pit op de dinsdag grijpen we naar rigoureuze middelen: de oer-Hollandse stamppot in een pittig jasje. Niet de ouderwetse aardappel, maar een zoete aardappel. Geen boerenkool, maar bleekselderij. En mét kokos, sambal, knoflook, komijn…
naar recept
2. Stamppot van spuitjes, wortel en prei
stamppot van spruitjes, wortel en prei
Onze zuiderburen weten wat lekker is en nemen royaal de tijd om te genieten van elke maaltijd. Ook zijn ze kieskeurig als het gaat om de kwaliteit van ingrediënten. En gelijk hebben ze. Als de basis goed is, is het meeste werk al gedaan! Waar Nederlanders hun stamppot koken, worden door de Belgen de groenten voor de ‘stoemp’ eerst even gebakken en dan pas gekookt. En dan krijg je een veel vollere smaak.
naar recept
1. Stamppot van pastinaak met wildgehaktballetjes
stamppot van pastinaak met wildgehaktballetjes
Heerlijk romige pastinaakstamppot met stroopjus en krokante salie. Klinkt als een heleboel werk, maar deze topper staat in een half uur op tafel. Wedden dat je nog een keer opschept?Nog pastinaak over? Haal wat bataten en geitenkaas en maak deze heerlijke bataat-pastinaaksalade.
naar recept
Lees ook: de 18 populairste desserts van 2024