toad-in-the-hole met chipolata, worcester-uien en gebakken sperziebonen

Toad in de hole met chipolata, worchestershire-uien en gebakken sperziebonen
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | brits |
Toad-in-the-hole met chipolata, worcester-uien en gebakken sperziebonen is een heerlijke Britse klassieker. Simpel, maar o zo lekker – dit gerecht is een gegarandeerde favoriet!
Zet het beslag klaar, zo kan je -als de worstjes uit de oven komen- het meteen in de hete ovenschaal schenken. Dit sist even, schuif de schaal meteen terug in de oven.
voorbereiding25 minutes
oven30 minutes
totale tijd55 minutes

Kookgerei

  • ovenschaal van 20×30 cm

ingrediënten

  • 8 chipolataworstjes
  • 4 el olijfolie
  • 175 g bloem
  • 2 eieren
  • 225 ml halfvolle melk
  • 3 takjes peterselie
  • 4 uien
  • 350 g sperziebonen
  • 2 el worcestersaus

instructies

  • Verwarm de oven voor tot 220°C. Leg de worstjes in de ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie. Schep de worstjes om met de olie en rooster ze 10 min. in de oven.
  • Klop intussen een glad beslag van de bloem, eieren en de melk. Hak de peterselie fijn. Schep tweederde van de peterselie met zout en peper naar smaak door het beslag.
  • Snijd de uien in ringen. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de uien- ringen in 10-15 min. goudbruin en zacht. Neem de schaal met worstjes uit de oven. Schenk meteen het beslag in de hete schaal over de worstjes. Schuif de schaal terug in de oven en bak in ± 20 min. goudbruin en gaar.
  • Snijd de steelaanzet van de bonen. Kook de sperziebonen in 8 min. beet- gaar. Giet ze af en schep om met de worcestersaus.
  • Neem de toad-in-the-hole uit de oven. Verdeel de uien erover, bestrooi met de rest van de peterselie en serveer met de sperziebonen.
Voedingswaarde:
calorieën: 645kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 37g
|
koolhydraten: 43g
auteur: delicious.
Tip: Je kunt deze Engelse klassieker ook prima met merguez of vegetarische chipolataworstjes maken.
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: romige polenta met venkelworstjes en parmezaan-tomatensaus (deliciousmagazine.nl)

Toad in de hole met chipolata, worchestershire-uien en gebakken sperziebonen
Recepten, fotografie, bereiding, styling: studio Philippi