vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
indonesisch |
vegetarisch
Janneke laat zich graag inspireren door keukens van over de hele wereld en geeft daar haar eigen, makkelijke versie van. Ze is dol op deze pittige soto soep. "Dit is mijn vega-versie van de bekende Indonesische maaltijdsoep. Serveer met sambal en gebakken uitjes."
Ingrediënten
- 250 g kikkererwten uit blik, uitgelekt
- 400 g pompoen in stukken
- 3 el zonnebloemolie
- 1 prei
- 1 zakje boemboe voor soto 100 g, supermarkt of toko
- 1½ l groentebouillon van tabletten
- 100 g witte rijst
- 4 eieren
- 1 takje peterselie of koriander
- 50 g taugé
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220°C. Spoel de kikkererwten onder stromend water af en laat goed uitlekken. Dep goed droog met een theedoek.
- Snijd de pompoen in stukken van 3-4 cm. Leg de pompoen op de bakplaat. Strooi de kikkererwten erbij en besprenkel met 2 el zonnebloemolie. Rooster de pompoen en de kikkererwten 20 min. in de oven, tot de pompoen zacht en gaar is en de kikkererwten knapperig zijn.
- Snijd de prei in ringen. Verhit in een (soep)pan 1 el olie. Fruit de preiringen 1 min. Schep de boemboe erdoor en bak kort. Schenk de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Laat de bouillon 15 min. zachtjes trekken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de eieren hard in 8 min. Pel de eieren en halveer ze. Snijd de peterselie fijn.
- Verdeel de pompoen met de rijst, het ei, de kikkererwten, taugé en peterselie of koriander over 4 kommen. Schep de bouillon erbij en serveer. Lekker met sambal en gebakken uitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 309kcal
eiwit: 16g
vet: 8g
koolhydraten: 72g
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Indonesische saté: zo maak je de klassieker voor de BBQ