wrap met oesterzwamshoarma en knoflookyoghurt

wrap met oesterzwamshoarma en knoflookyoghurt
Recepten, bereiding, fotografie: Studio Philippi
Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | vegetarisch

Janneke Philippi geeft ons hét familierecept voor wraps met oesterzwamshoarma. Liever met vlees? Vervang dan de helft van de oesterzwammen door lamsracks. Snijd het vlees van de botten in reepjes. Bewaar de botten voor een heerlijke bouillon.

Voorbereiding:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 600 g oesterzwammen, in stukjes gescheurd
  • 3 rode uien
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl baharat*
  • 4 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 8 tortillawraps
  • 150 g slamelange

Instructies

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snijd 2 uien in halve maantjes van ½ cm. Pers of rasp 2 tenen knoflook. Meng de specerijen met de knoflook en 3 el olijfolie. Schep de oesterzwammen en uien erdoor.
  2. Doe de yoghurt in een schaaltje. Rasp of pers de laatste 2 tenen knoflook boven de yoghurt en schep erdoor. Breng op smaak met zout.
  3. Verhit in twee koekenpannen de laatste 3 el olijfolie. Verdeel de oesterzwamshoarma over de pannen en bak op hoog vuur in 3-5 min. bruin en net gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Snijd de laatste ui in dunne halve ringen. Beleg de wraps met de uienringen en sla. Schep de shoarma erop en een flinke lepel knoflookyoghurt.

Voedingswaarde

  • calorieën: 490 kcal
  • eiwit: 13 g
  • vet: 28 g
  • koolhydraten: 42 g

*
Baharat is een Midden-Oosters specerijenmengsel, te koop bij ruim gesorteerde supermarkten. Gebruik eventueel een mix van gedroogde koriander, paprikapoeder, kaneel, nootmuskaat, komijn, kruidnagel en peper.

Recepten, bereiding, fotografie: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: traybake met gnocchi, pesto, bimi en tomaat