Ook al kunnen we – met wat geluk – nog flink nazomeren, je kent ongetwijfeld ook dat tikje weemoedige gevoel van na de vakantie, terug naar het ‘gewone’ leven. Omdat dat al moeite genoeg kost, helpen we je graag met maar liefst 25 easy gerechten die je in een half uur op tafel zet en allemaal even lekker.
Zo maakt Julie stoof, traybake, pulled chicken en pasta en in het weekend eenzalmzijde. Manon presenteert soep, quiche of pita’s, eenvoudiger kán bijna niet. Ga je liever voor makkelijke noedels, volg dan Pippa’s recepten.
Wat kun je in delicious.september verwachten?
Kook als een low food-chef
Ga je naar het Low Food Festival op 6-8 september? Hier geven de deelnemende chefs alvast een voorproefje van hun gerechten om in de juiste mood te komen.
Julie Teeken maakt stoof, traybake, pulled chicken en pasta en Manon van Aerschot presenteert 5 gerechten die je in een halfuur op tafel zet.
Soep, pasta, quiche of pita’s.
Merijn Tol vertelt je alles over druivenrolletjes en Joseph Abboud kookt modern Libanees.
Grieks, Syrisch of Libanees, druivenrolletjes zijn verrukkelijk als ze goed klaargemaakt zijn. En het water loopt je in de mond als je de zonnige gerechten van Abboud uit zijn nieuwe kookboek Rumi ziet!
Je wil sowieso iets maken uit de productie ‘Thais thuis’ of ‘Makkelijke noedels’
Mag het wel wat meer pit hebben? Ga dan aan de slag met curry, larb of rijs met pittige chilisaus. Trek in noedels? Volg Pippa Middlehurst en je eet verrassend lekker. Roerbakken maar, zo easy!
We halen aardappels uit het saaie hoekje
Echt anders dus, in galette, gratin, curry of koekjes.
Trek in Italiaans? We gebruiken worst als basis!
In Italië is het heel gebruikelijk en eenvoudig als maar kan: pittig saucijzenvlees of venkelworstjes door saus, dip of gehakt.
En natuurlijk is er zoet! In de vorm van repen én gebakken appels en peren
Maak met chocolade, musli, granola, noten, fruit onweerstaanbare repen als vieruurtje. En wil je een keer een andere appeltaart, perencake of tarte tatin maken? Dit zoet schittert in smaak én ziet er ook nog eens prachtig uit.
En verder leren onze experts je beter koken. Deze maand nieuw: De smaak van Jetske
Jetske van den Elsen woont met haar man Henk en zoons Kees en Guus. Studeerde aan de HKU en presenteerde Willem Wever, Buya, BZT-show en Spoorloos. Volgde de ROC basis koksopleiding, won Celebrity MasterChef 2022, deelt haar recepten op Instagram en is kok bij BinnensteBuiten.
Dat en nog heel veel meer lees je in het nieuwste nummer.