Deze linguine met zeevruchten heeft maar weinig ingrediënten én staat zo op tafel!
Linguine met zeevruchten
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk, lente, weekend, zomer |
italiaans |
lactosevrij
Geen vermout? Neem dan witte wijn. Liever zonder vis? Vervang de zeevruchten door kikkererwten, reuzen- of cannellinibonen.Gremolata met citroen is een klassieker, maar neem ook eens sinaasappel als variant!
Ingrediënten
- 400 g linguine
- 3 tenen knoflook
- 500 g cherrytomaatjes
- 6 el olijfolie
- 75 ml witte vermout, slijter
- 300 g gemengde zeevruchten, vers of diepvries
- 2 takjes platte peterselie
- 1 biosinaasappel of (bio)citroen
Instructies
- Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen 2 tenen knoflook in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de plakjes knoflook ± 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze ± 5 min., tot sappen vrijkomen. Schenk de vermout erbij en smoor nog 5 min.
- Schep de zeevruchten door de tomaatjes en verwarm 5 min. Snijd de peterselie fijn. Rasp of pers de laatste knoflookteen. Rasp de schil van de sinaasappel of citroen en meng met de peterselie en de knoflook. Schenk de resterende 4 el olijfolie bij de gremolata.
- Giet de linguine af en meng met de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta op een schaal of 4 borden en besprenkel met de gremolata.
Voedingswaarde
calorieën: 600kcal
eiwit: 23g
vet: 19g
koolhydraten: 81g
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pasta met courgette en snijbonen in kaassaus