glutenvrij, veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, vegan
Laat voor de salade de groente-linzenrijst afkoelen en serveer 'm dan op kamertemperatuur. Deze deli-topper is ook de volgende dag lekker als (meeneem)lunch. Tip: Houd je van een knapperig accent? Bestrooi de rijst dan met geroosterde pompoenpitten.
Ingrediënten
- 200 g volkoren basmatirijst
- 1 courgette
- 200 g bimi (aspergebroccoli)
- 2 el olijfolie
- 1 avocado
- 2 el Thaise groene curry
- 100 g zeekraal
- 500 g linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 2 bosjes koriander of platte peterselie
- 2 limoenen
Instructies
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in blokjes en de bimi in 2 cm-stukjes.
- Verhit in een ruime koekenpan de olie. Bak de bimi in 5-6 min. knapperig gaar. Voeg de courgette toe en bak nog 3 min. Schil intussen de avocado en snijd in stukjes.
- Voeg de curry en de zeekraal toe en schep om. Voeg eventueel een scheutje water toe om de groenten nog wat zachter te smoren. Schep ook de linzen en avocado erdoor en verwarm nog 2 min. Snijd de koriander grof.
- Schep de rijst en de koriander door de groenten, bak 1 min. en breng op smaak met zout en peper. Snijd de limoenen in partjes.
- Schep de groente-linzenrijst op de borden of een grote schaal en serveer met de partjes limoen.
Voedingswaarde
calorieën: 386kcal
eiwit: 13g
vet: 12g
koolhydraten: 50g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: rogge-haverrepen met frambozenjam