geroosterde roodbaars met krokante kappertjes en aardappeltjes

geroosterde roodbaars met krokante kappertjes en aardappeltjes
Studio Philippi

Maak vanavond roodbaars met krokante kappertjes en citroen-rozemarijnaardappeltjes. Kappertjes zijn de nog dichte bloemknopjes van de kappertjesplant. Ingelegd zijn ze lang houdbaar en vooral enorme smaakboosters.

Meer krokante recepten? Shop het laatste nummer van delicious.!

Geroosterde roodbaars met krokante kappertjes en aardappeltjes

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal | lactosevrij
Kabeljauw- of zalmfilet in plaatsvan roodbaarsfilet is ook heerlijk. Reken op ± 5 min. extra oventijd, omdat deze visfilets meestal iets dikker zijn.
Kooktijd15 minutes
oven20 minutes
Totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • mandoline, staafmixer met hakbakje

Ingrediënten

  • 700 g vastkokende aardappels, met schil
  • 2 biocitroenen
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 sneetje ciabatta of wit brood
  • 2 el kappertjes
  • 500 g roodbaarsfilet
  • 1 zak paprikamix, rood, geel en oranje
  • 1 el balsamico-azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappels schoon en schaaf ze op de mandoline in 2 mm-plakjes. Doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroenen boven de aardappels. Rasp of pers ook de knoflook erboven.
  • Meng de citroenrasp met de knoflook, 3 el olijfolie en de naalden van de takjes rozemarijn goed, maar voorzichtig met de aardappel. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Spreid de aardappelplakjes uit op de bakplaat; zorg dat de laag niet dikker is dan 1 cm. Rooster ± 10 min. in de voorverwarmde oven, tot ze zacht en goudbruin beginnen te worden.
  • Maal in het hakbakje van de staafmixer het brood fijn. Snijd de kappertjes grof. Meng het broodkruim met de kappertjes, 1 el olijfolie en peper naar smaak.
  • Neem de bakplaat met aardappel uit de oven. Leg er de roodbaarsfilet op. Verdeel het kappertjeskruim over de vis en druk licht aan.
  • Schuif de bakplaat terug in de oven en bak de aardappel met de vis in nog ± 10 min. gaar.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in 2 cm-stukken. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de paprika in ± 8 min. beetgaar. Neem van het vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de citroen-rozemarijnaardappeltjes met de roodbaarsfilet en de lauwwarme paprikasalade.

Voedingswaarde

calorieën: 466kcal
eiwit: 29g
vet: 19g
koolhydraten: 41g
auteur: delicious.
Recept, bereiding, fotografie, styling: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: groentesalade met entrecote en hollandaise