Op naar het Zuiden, naar al die heerlijke landen rond de Méditerranée. Van de Cote d’Azur naar Spanje. Of net de andere kant op, naar de Italiaanse en Griekse schiereilanden. Dat is de bestemming van het augustusnummer van delicious.!
Hoofdredacteur Karolien: ‘Bladerend door deze delicious. proef je de smaak van vakantie zonder één enkele kilometer te maken.’ Wat kun je verwachten?
We houden halt in Istrië, de nog ongerepte streek op het grensgebied van Italië, Kroatië en Slovenië
Paola Bacchia neemt je mee naar de keuken van haar moeder en kookt ronduit verrukkelijk met veel groenten.
We reizen naar Napels via de pittige pizza calzone én doen een nieuwe Italiaanse ontdekking (pag. 80)
Nodig iedereen die je lief is en vier een pizza-party. Bak plaatpizza, mini’s met aubergine of een flinke calzone.
Janneke’s menu brengt je helemaal terug naar vissersdorpen langs de Spaanse kust
Chorizokroketjes, paella en sinaasappelcake: alles even zonnig en lekker.
Maak een tussenstop in Frankrijk voor het plat du jour!
Oh la la, die ratatouilletaart, Baskische kipstoof of pêche melba!
Grieks geluk komt je tegemoet met een tafel vol hapjes
Start met vissoep en laat je gasten dan los op keftedes van tomaat, calamari met ouzo-mayo en meer te gekke mezzes.
En al die verse citroenen, die vragen natuurlijk om bakrecepten
Of je nu koekjes, cake, taart of sorbet maakt, limoen, citroen of grapefruit mogen niet ontbreken om het onvergetelijk lekker te maken.
En verder heel veel om je vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden!
Van coole cocktails, een rhum savarin van Rutger tot ajo blanco, toast nicoise, octopus, pasta vongole en méér.